Postní kuchařka – od kořene po nať - Pavel Drdel
Postní kuchařka od kořene po nať (Pavel Drdel)
Postní kuchařka od kořene po nať, 1. vydání - Pavel Drdel
Postní kuchařka - od kořene po nať
Postní kuchařka - Pavel Drdel
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Postní kuchařka od kořene po nať (Pavel Drdel)
Postní kuchařka od kořene po nať
Postní kuchařka - od kořene po nať
Postní kuchařka - Pavel Drdel
Postní kuchařka od kořene po nať
Postní kuchařka - od kořene po nať
Postní kuchařka - od kořene po nať
Postní kuchařka od kořene po nať, 1. vydání - Pavel Drdel
Postní kuchařka - Pavel Drdel
Postní kuchařka - Pavel Drdel
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Anotace: Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce. Kniha obsahuje: - více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty - 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje - přes 100 autorských fotografií od Pavla Drdela - tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření. - 5 tradičních postních receptů - text o významu půstu v křesťanství od farářky Martiny Viktorie Kopecké - povídání o sezónní stravě se zaměřením na postní období od Hanky Zemanové - další zajímavé texty osvětlující postní období Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE. Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie. PAVEL DRDEL Strakonický rodák, ambasador Postní sbírky ČCE a šéfkuchař restaurace Sůl a řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku čtyř restaurací Jíme Jih.
Recenze
Podobné Učebnice/Odborná literatura
Nejoblíbenější výrobci
- Učebnice/Odborná literatura Oxford University Press
- Učebnice/Odborná literatura Grada
- Učebnice/Odborná literatura Wolters Kluwer
- Učebnice/Odborná literatura Fraus
- Učebnice/Odborná literatura Klett
- Učebnice/Odborná literatura Lingea
- Učebnice/Odborná literatura INFOA
- Učebnice/Odborná literatura Fortuna
- Učebnice/Odborná literatura STU
- Učebnice/Odborná literatura Ikar
- Učebnice/Odborná literatura LEDA
- Učebnice/Odborná literatura PROMETHEUS
- Učebnice/Odborná literatura TRITON
- Učebnice/Odborná literatura CPress