Zpět na produkt
164 Kč
Do obchodu
TOP 15
Sójová omáčka, Yamato shoyu (Retro balení)
od 164 Kč
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.Rozdíl mezi Shoyu a Tamari:Shoyu a Tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pastyTamari je vyráběna z přirozeně…
Za dopravu 89 Kč
Skladem
164 Kč
Za dopravu 89 Kč
Skladem
164 Kč
Do obchodu
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Název produktu:
Sójová omáčka, Yamato shoyu (Retro balení)
Výrobce:
Sunfood
Minimální cena:
164 Kč
Maximální cena:
179 Kč
Ušetříte až:
15 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů:
0,00 bodů z 5
Hodnocení:
Popis produktu
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.Rozdíl mezi Shoyu a Tamari:
- Shoyu a Tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
- Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
- Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrcenou pšenicí. Do této směsi se přidá fermentační činidlo koji. Jeho úkolem je nastartovat kvasný proces.
- Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
- Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
- V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
- Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
- Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.