Tristar FO-1109
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Vlastnosti
Popis produktu
Elektrické fondue Tristar FO-1109 Family Fondue Set Rodinný fondue set FO-1109 od značky Tristar je vynikající pro přípravu klasického masového fondue, sýrového fondue, čokoládového fondue, čínského fondue nebo burgundského fondue. Disponuje regulovatelným termostatem do 190 stupňů Celsia a tepelně izolovanými rukojeťmi. Pro snadné čistění je nerezová nádoba fondue snímatelná a vhodná pro mytí v myčce. Součástí balení je 8 nerezových vidliček, prstenec na jejich opření v nádobě a kroužek s šesti miskami na omáčky, kroužkem lze otáčet kolem fondue a tak jsou různé omáčky každému dobře přístupné. Sada obsahuje veškeré potřebné vybavení pro společné posezení s rodinou či přáteli. elektrická fondue sadapro 8 osob nerezová ocelnastavitelný termostat - čtyři stupně pro optimální teplotu rotační kroužek se 6 omáčkovníky8 nerezových vidliček s barevným rozlišením na konciúložný prostor pro kabelryska vodní hladiny světelná kontrolka provozuizolované rukojetiprotiskluzové nožičky vyjímatelné části je možné mýt v myčce nádobí vhodné pro: sýrové, čokoládové, masové, olejové, čínské i burgundské fondue maximální teplota: 190°C objem fondue nádoby: 1,3 litrvýkon: 1400 W Původ fondue Název fondue, které je stále populárnější i u nás, je z francouzštiny tavit, ale původní pokrm má svůj původ ve Švýcarsku se sýrovým fondue. V minulosti, kdy nebylo možno potraviny uchovávat dlouho, se sýry rychle kazily a ztrácely svou vláčnost a měkkost. Kousky chleba namočené v roztaveném sýru chutnaly farmářům rozhodně lépe, než nakrájený ztvrdlý sýr. Ani příjemná společnost širší rodiny při stolování nebyla za dlouhých zim k zahození. Díky tomu se fondue postupem času rozšířilo do celého světa a samozřejmě vzniklo i mnoho nových variant. Výkon je při výběru fondue důležitý Ať si již vyberete jakýkoliv fondue set, tak je u něj rozhodně důležitý výkon. Fondue s nízkým výkonem se prohřívá pomaleji, a u výrobků pod 600 W byste u stolu dlouho čekali. V každém případě, v dnešní uspěchané době je příprava fondue dobrá příležitost ke společnému stolování, nenáročnému na předchozí přípravu jídla. Navíc fondue nemusí být nikdy stejné, vyhoví každé chuti a při jeho přípravě se fantazii meze nekladou.