![Znovín Znojmo a.s. se sídlem v Šatově Rulandské modré 2019 výběr z hroznů pinot Znovín Znojmo 0,75l](https://dataimg.srovname.cz/catalogue/58/45/82/5/5845825/resize500x500/5845825-1677003675.jpeg)
![Znovín Znojmo a.s. se sídlem v Šatově Rulandské modré 2019 výběr z hroznů pinot Znovín Znojmo 0,75l](https://dataimg.srovname.cz/catalogue/58/45/82/5/5845825/resize500x500/5845825-1677003675.jpeg)
TOP 41
Znovín Znojmo a.s. se sídlem v Šatově Rulandské modré 2019 výběr z hroznů pinot Znovín Znojmo 0,75l
![vinisto](https://dataimg.srovname.cz/shop-logo/20594-8bbf06823ae9abab50026fcaed0a2dba.png)
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Specifikace
![](https://dataimg.srovname.cz/catalogue/58/45/82/5/5845825/resize500x500/5845825-1677003675.jpeg)
Klíčové vlastnosti
Parametry
Popis produktu
ZNOVÍN ZNOJMO, jako neúnavný inovátor ve vinařství, a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy, jedna z nejproduktivnějších vědeckých institucí v ČR, spolupracovaly při vývoji chuťově zakulacených pinotů, které inspirovalo iracionální Ludolfovo číslo ~ 3,14. V průběhu cryomacerace hroznů před lisováním se odstopkované bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně kvasí. Tento proces probíhá v nejmodernějším zařízení Znovínu ve sklepě v Jaroslavicích u Znojma. Díky tomu se rodí plná, hebká a zakulacená vína, klouzající po jazyku s tóny kulatého červeného ovoce jako například třešní, višní, brusinek či malin a ostružin. Víno nejlépe vychutnáte v mohutnějších oblých skleničkách, v nichž vynikne jeho vůně a sametovost. Upřesňování konstanty, která je spojena se vším kruhovým, kulatým a oblým, trvalo několik tisíciletí. Prvních výsledků dosáhl už matematik, fyzik a filozof Archimédes ze Syrakus. O staletí později jeho výpočty zpřesnil matematik Ludolf van Ceulen. Byl by asi překvapen, že po něm pojmenovaná konstanta si našla cestu i do názvu tohoto vína. Na etiketě je použito dílo akademického malíře Josefa Velčovského ze sbírky obrazů Znovínu v Louckém klášteře ve Znojmě. Zbytkový cukr: 3,9 g/l Kyseliny: 4,4 g/l Alkohol: 13,0 % Bezcukerný extrakt: 29,3 g/l Vinařská obec: Uherčice Viniční trať: Kolby - Strossberg Region: Hustopečsko